Hej!

Looking for Alaska.

Jeg anskaffede mig ”Looking For Alaska”, da jeg læste dette citat – “I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to wrap my arms around her and sleep. Not fuck, like in those movies. Not even have sex. Just sleep together in the most innocent sense of the phrase. But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating. So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.” Og jeg tænkte, at denne bog måtte jeg bare læse! Jeg er især vild med den sidste del, og jeg har absolut ikke fortrudt, jeg købte bogen.

Det er dog meget mere en ”coming of age” bog, end jeg havde regnet med – men der er mange af de problemstillinger, teenagere står overfor, og jeg synes bestemt, den er interessant.
Jeg elsker især, at Miles har det talent, at han kan huske folks sidste ord – det gør ham en smule autistisk, og så forelsker jeg mig endnu mere i ham!

Alaska giver mig lyst til at slå hende, samtidig med jeg bare vil kramme hende, for hun er ikke andet end en ødelagt pige, der måtte gå igennem for meget for tidligt, og blev tvunget til at blive voksen, selvom hun kæmper imod det. Og jeg kan virkelig relatere til hende, mere end jeg har kunnet til en karakter længe. Hun gjorde mange ting, jeg aldrig ville have gjort, men jeg kan sagtens se, hvorfor hun gjorde det, hvad der lå bag. Hun har samme passion for bøger, som jeg har, og måske er det (endnu) en af grundende til, jeg sådan relaterer til hende.

Jeg må indrømme, at jeg havde set ”det” komme – jeg burde nok have grædt, men det gjorde jeg ikke. Jeg vidste godt, det ville ske, selvom jeg følte med Miles, og nærmest kunne føle hans smerte, for jeg kender alt for godt det med, at man mister nogen, og så leder man efter grunden – hvorfor forsvandt de, hvad tænkte de, hvad skete der?
Men sandheden er, at man aldrig finder ud af det, man kan kun gætte, håbe og tro.

Jeg vil nu ”forlade” jer for nu, med mine to yndlingscitater fra bogen.

Alaska: Y’all smoke to enjoy it. I smoke to die.

“I thought: that this is fear. I have lost something important, and I cannot find it, and I need it. It is fear like someone lost his glasses and went to glasses store and they told him that the world had run out of glasses, and he would just have to do without.”

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej!