Fordi Du Er Kvinde.

Jeg har nu læst en relativt interessant bog ved navn ”Fordi du er kvinde”, der handler om en ung kvindes flugt fra tvangsægteskab, omskæring og undertrykkelse.

Den har givet mig et meget bedre billede af islam – indtil nu har jeg egentlig altid tænkt, at muslimer var… mærkelige. Jaja, kald mig fordømmende og uvidende, men jeg er vokset op omkring 9/11, og der har været snak om islam lige så længe, jeg kan huske – terrorister, martyrer, afbrænding af flage, vrede og forfærdelig behandling af især kvindekønnet.

Jeg har også altid været ”bange” for de muslimske mænd, der havde langt hår, skæg og turban på, for billederne af Osama Bin Laden iført samme ”forklædning” er gået verden over så langt tilbage, jeg kan huske.
Men efter, at jeg har læst denne bog, er mange af mine fordomme forsvundet.

Samtidig får bogen mig til at ønske, jeg kunne være religiøs – hun finder så meget styrke i sin tro, i sin Gud, og det ville jeg ønske, at jeg også kunne, at jeg virkelig kunne tro på, at nogen havde en plan med mig.

Bogen er.. okay. Den har sine spændende øjeblikke, men det er mest i starten. Ellers handler den mest om tiden i et fængsel, og om kærligheden til Gud. Måske er det, det sidste, der er årsagen til, at den ikke rigtig fanger mig – jeg er meget anti-religiøs, og jeg kan ikke forstå religion, så jeg sidder mest bare og tænker ”Yes sir, next page!”, men det er der over det hele!!!

Men den del af mig, der elsker jura, er helt vild med bogen – kampen for retfærdighed, indsigt i, hvordan retssystemet virker – eller ikke virker, og hvordan advokaterne kæmper. Hopefully my future!

Alt i alt er det en okay bog – starten er utrolig interessant, og slutningen er også god, men alt i mellem handler mest bare om Gud og livet i et fængsel – og misforstå mig ikke, selvfølgelig må det sidste være forfærdeligt, men så spændende er det heller ikke at læse om, efter 100 sider om emnet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg